Marimurtra

Turisme familiar:
Blanes va ser la primera població de la Costa Brava en obtenir, el juny de 2007, el Certificat de Destinació de Turisme Familiar, marca certificada de qualitat per a destinacions familiars que atorga Turisme de Catalunya.
La ciutat és una destinació plena d’avantatges per a les famílies, amb activitats, instal·lacions i serveis preparats per acollir petits i grans.
  • Allotjaments i restaurants certificat
Entre l’oferta d’allotjament que ofereix la població, hi ha 11 establiments hotelers, 6 càmpings i 4 complexes d’apartaments que també disposen del Certificat de Turisme Familiar. Una seixantena d’establiments de restauració també compten amb aquest certificat.
  • Activitats lúdiques
La gran varietat de fires i activitats lúdiques, culturals i esportives que tenen lloc a la vila durant tot l’any, juntament amb el ric patrimoni historico-artístic i uns serveis públics immillorables, fan de Blanes el destí ideal per gaudir d’unes veritables vacances en família.
Al llarg del Passeig Marítim els nens trobaran tot tipus d’àrees de joc. Triomfa el Club Infantil, un recinte tancat a l’aire lliure amb monitors especialitzats. A més, a Blanes hi ha una quarantena d’espais públics amb zones de jocs infantils.
  • Llocs d'interès 
Edificis civils: Ajuntament (del segle XVII i reformat el 1866 per Martí Sureda), Ca l'Amado Carreras (masia amb capella del segle XVIII), Ca l'Orench (projectada per Francesc Folguera el 1926), Can Balliu (del segle XVII), Casa Burcet (projectada per Josep Goday), Can Miralbell (del segle XIX), Can Tordera (del 1903), Can Ferrer del Puig (segle XVIII), Casa del carrer Nou núm. 12, del segle XV), Casa del Poble (principis del segle XX), Casa Folguera (projectada per Francesc Folguera el 1942), Casa Saladrigas (projectada per Isidre Puig i Boada el 1918), Castell de Sant Joan (del segle XI), Font gòtica (del 1456), Hospital Asil de Sant Jaume del 1913Mas Guelo (del segle XVI), Masia del Vilar (del segle XIV), Palau vescomtal (del segle XIV) i Porta de la Muralla (del segle XV).
Edificis religiosos: Capella de l'Antiga (del segle XIV), Capella de la Salut (del segle XIV), Capella de l'Esperança (del segle XVII), Capella de Sant Francesc (del segle XVII), Cementiri municipal de Blanes, Convent de Sant Francesc (del 1584), Capella de Sant Joan (del segle XI), Capella de Santa Bàrbara (del segle XVI), Escola de la Salut (del 1896), Església de Santa Maria (del segle XIV), Església dels Padrets (del 1864) i Santuari de la Mare de Déu del Vilar (del segle X).
Altres: Jardí botànic Mar i Murtra i Jardí botànic Pinya de Rosa.


Jardí Mar i Murtra

Turisme esportiu:
Blanes ha estat convertida en una ciutat en la qual es celebren importants esdeveniments esportius internacionals -com ara l’Yngling Women European Championship, el Torneig Internacional d’Hoquei Patins Veterans, l’Open Internacional de Bowling Vila de Blanes- i en la qual s’han format esportistes i equips reconeguts mundialment.
Actualment, s'ha posat en marxa la Nova Ciutat Esportiva, un ambiciós projecte esportiu, ideal per aficionats i professionals de l’esport, que oferirà unes instal·lacions i uns serveis esportius de qualitat, i que situarà la ciutat entre les primeres destinacions especialitzades en aquest sector.
La Nova Ciutat Esportiva disposarà de 2 camps de futbol, dues piscines, un pavelló amb 40.000 m2 (un dels més grans de l’Estat espanyol), 4 pistes poliesportives, gimnàs, sales polivalents, etc.

Serveis:
La zona comercial del centre és una de les més importants de la comarca i ha sigut determinant a l’hora d’atraure compradors dels pobles veïns. El comerç és un dels sectors més dinàmics, amb més de 1.000 botigues repartides per tot el nucli urbà. L’oferta de fruites i verdures fresques, resultat de l’activitat agrícola que encara es practica als voltants del municipi, està garantida diàriament pels pagesos, que s’instal·len en el Passeig de Dintre. Per part seva, el Mercat de Blanes reuneix un centenar de parades on es poden adquirir productes de primera necessitat. A més a més, els dilluns, al Passeig de Mar, s’instal·la un mercat que ofereix als compradors articles com roba, records i tot tipus d’accessoris.


Mercat de Dintre

Una moderna estació d'autobusos la connecta amb Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Tossa de Mar, Barcelona, Calella, Girona i l'Aeroport Internacional Girona Costa Brava. Una estació de tren connecta amb Barcelona amb una freqüència de pas de 30 minuts. També hi ha trens amb la mateixa freqüència que passen en direcció a l'estació de Maçanet - Massanes, on es pot fer transbord cap a Girona i Figueres A l'estiu funciona una xarxa de creuers que van des de Platja d'Aro fins Arenys de Munt. Es troba a 5 minuts de la N­-II i la C-32, i a 15 minuts la AP-7.
Vora l'Hospital Comarcal hi han les instal·lacions del CEAB (Centre Estudis Avançats de Blanes), un important laboratori i centre d’investigació a Europa.
Tot i no ser la capital de la comarca, Blanes és la capital en serveis, ja que disposa de l'Hospital Comarcal de la Selva i Alt Maresme, la Biblioteca Comarcal, Jutjats... i a més a més, és la primera ciutat de la comarca i la tercera de Girona en nombre d'habitants.